QUIN TEMPS FA AVUI A BANYOLES? :

domingo, 16 de mayo de 2010

UN ESTANY INACCESSIBLE



L'estany de Banyoles es un paratge natural que comparteixen dos municipis: el de Banyoles i el de Porqueres.

Al seu voltant hi han rutes que som apropiades per a passetgar o per a practicar esports com ara el footing o la bicicleta. El que ho fa un lloc molt atractiu per els vilatans, i per els turistes atrets per la bellesa de l'estany.

Però te una molt greu deficiència: no es accessible per a minusvalids que van en cadires de rodes, ja que uns pals impedeixen poder usar els camins de la ruta del perímetre de tot l'estany, així com escalons que hi han per el camí, i ho mateix dels escalons que impedeixen accedir als diferents miradors per a gaudir de la vista de l'estany. La qual cosa tindria solució si es poguéssim treure els pals que impedeixen el pas, es condicionéssim rampes per els desnivells, i es poguéssim condicionar també certs trams del camí que no els fan accessibles per la gent que vol anar a donar la volta a l'estany en cadira de rodes.

D'aquesta manera, els minusvalids que van en cadira de rodes, no els queda altre remei que circular per sobre del ferm de la carretera, amb tot el que suposa per a ells mateixos i per els vehicles que per ella circulem.

Aquí amb aquestes fotografies i vídeos, podreu veure algunes demostracions de les dificultats que suposem les barreres existents, el perill de circular per la carretera en cadira de rodes com si fos un vianant, i les enormes dificultats de salvar uns escalons per part de qui va en cadira de rodes.

El vídeo final de la baixa dels escalons, posant molt d'esforç per a superar aquesta barrera arquitectònica, es realment impressionant, i te propòsit de donar per a reflexionar a les autoritat municipals i del consell comarcal, que som qui tenen competències en aquest assumpte, per que facin ho necessari i ho més aviat possible en condicionar els voltants de l'estany perque siguin accessible per a tothom, i de pas pugui atreure una nova modalitat de turisme.





No hay comentarios:

Publicar un comentario