QUIN TEMPS FA AVUI A BANYOLES? :

sábado, 5 de marzo de 2011

LES BARRERES ARQUITECTÓNIQUES DE LA PLAÇA MAJOR



No fa molt de temps que es fa canviar tota la fisonomia de la Plaça Major de Banyoles, al cor de la ciutat, posant-li per tot arreu paviment de la famosa “pedra de Banyoles”, amb canals o pasos subterranis de recs que la atravesen, però desgraciadament ningú va pensar en fer-la accessible en tots els aspectes, destacant comerços de queviures, estancs, bars, botigues de roba, ateneus, joier-rellotgers, acadèmies, supermercat, dentista, etc..., que se hagués solucionat col•locant una rampa a les entrades dels mateixos.

En aquest aspecte, la plaça ha suspès en accessibilitat malgrat la inversió faraònica, i li caldria una ràpida reparació i correcció per a fer-la al abast de tothom, sigui gent de mobilitat reduïda, mares amb cotxes, gent gran. ¡Costa de creure que no se sàpiga planificar i fer bé les coses, doncs de mobilitat reduïda qualsevol pot arribar a estar-lo el dia que menys se ho espera!, i per tant cal saber fer les coses amb visió de futur, i en benefici de tothom.

Les imatges parlem per sí mateixes:













CONDICIONAMENT DEL BORDILLO DE LA CANTONADA DEL MUSEO DARDER



Desde fa poc, se ha adaptat el bordillo del pas zebra que impedia el accés a la acera que dona a la façana del Museu Darder. Un exemple que se hauria de seguir per a tots els racons de Banyoles que tenen impediments derivats de barreres arquitectòniques. I perque consti, penjo les fotos.