QUIN TEMPS FA AVUI A BANYOLES? :

viernes, 30 de julio de 2010

UNIC REPORTATGE SOBRE BARRERES

Aquí podem veure el únic reportatge que es va fer en la prensa local sobre el problema de les barreres arquitectoniques a Banyoles, y que data de l'any 2005. I aquí quedi perque consti i acompanyi el present blog.





martes, 27 de julio de 2010

FRAGA EN CADIRE DE RODES




Ha fet cridad la atencio aquesta fotografía de la festa de Santiago Apostol , sant patró d'Espanya, i festa major de Galicia, festa de la qual té especial relevancia quan cau en un 25 de juliol i en diumenge. La fotografía des de 25 de juliol del 2010, a Santiago de Compostela (Galicia)

Com que no es frequent que aquesta diada de Galicia caigui en diumenge (a on enllà té la seva importància especial per allò del "xacobeo"), a la festa no podiem faltar els reis d'Espanya, i aquí podem veure una imatge que cada día comença a ésser més habitual: el otrora totpoderós Manuel Fraga Iribarne presentant els seus respectes a la reina, desde una cadira de rodes, en el event de Santiago de Compostela, suposada capital de Galicia.

La imatge ha de donar per a reflexionar sobretot als polítics, de la importáncia de fer accesibles tots els racons dels país, començan cadascú desde el seu propi poble. Perque el que está posat en evidencia es que anem cap a una sociedat a on cada vegada es més la gent que acaba necessitant la cadira de rodes, i per tant cal condicionar tot el paisatge urbà suprimint tota mena de barreres arquitectoniques.

EXTRANYA SENYALIZACIÓ


El que podeu veure en aquesta imatge, es al carrer del Valls, prop de l'asil de Banyoles. I no deixa d'ésser una curiosa i extranya senyalizació, donat que sembla espai reservat per a minusvalid,....però ¿de quína manera accesible per a accedir cap a l'acera?

domingo, 25 de julio de 2010

GALERIES PERPINYÀ AMB ACCESIBILITAT DOLENTA


La zona comercial de les galeries de Perpinyà tenen rampes, que se suposa que son per la accesibilitat, però son dolentes i perilloses, per no dir regulars, malgrat les bones intencions de qui els va possar. Tenen el problema de que son de pendent massa alta, o que comporta el perill de volcat de la cadire. A més, el material es plástic, un material molt relliscós, sobretot éssent les rampes molt altes, que se hariem de sustituir per altre material és adherent, i a més faria molta ajuda la incorporació de algunes branes a mida en les rampes, per a poder agafarse, en cas de que es produis rellicada de la cadira. En el videos que se adjuntem, podreu veure algunes mostres de ho relliscoses i perilloses que podem ésser aquestes rampes, fent perdre el control de la cadira.











UN ALBERG SUSPÉS

L'únic alberg de joventut internacional que tenim a Banyoles, es una vergonya pel que fa a la accesibilita, i es curiós que no es tingui present éssent un lloc internacional, la imatge sobre Banyoles de la qual queda en memoria de tots els joves visitants estrantgers.



EXCELENT RAMPA A LA PLAÇA PERPINYA


La rampa de accés al parc infantil de la plaça Perpinyà es tot ho bona que cal esperar per a ésser accesible per a persones que es mouem en cadire de rodes. Un exemple perque pugui ésser vist, i aplicar-lo en tots els llocs que facin falta.



INACESSIBLES SERVEIS SOCIALS DE BANYOLES


Existeixem serveis socials a Banyoles, que no semblen ser oferits per a tothom, pel que fa ho que demostra la seva entrada inacessble, el el començament del carrer Girona.


UN EXCELENT EN PASSOS ZEBRA A SERINYÀ



Aparantment en quan fa a passos zebra, el poble de Serinyà es un lloc bastant ben accesiblle.



miércoles, 21 de julio de 2010

PLAÇES CENTRALS INACCESIBLES DE SERINYA.

Les dues plaçes del centre históric de darrera de l'esglessia de Serinya (Ricard Claveguera i Brunet), i Josep Coromines), son totalment inaccesibles, que necesitariem de unes obres per condicionar el accés, sobretot tinguent en compte que aquesta es potser la principal atracció turistica de la que disposa el petit poble.









EL SINDICAT INACCESIBLE DE SERINYA

El historic sindicat de Serinyà, lloc de trobada de entre varies generacions de gent del petit poble de Serinyà, es fins ara un lloc totalment inaccesible. ¿Podrá canviar ara amb el signe dels nous temps de la adaptabilitat global?

ESGLESSIA DE SERINYA AMB BARRERA

No es accesible la única esglesia que hi ha a Serinyà, i que donat el ben arreglat que está la plaça, quedaría més bonica si també tingés pedent amb la que poder accedir lliurement amb cadira de rodes.




BARRERA DE LA OFICINA BANCARIA DE SERINYA

La única oficina que hi ha a Seinya de serveis bancaris, la seva entrada presenta una barrera que impideix el pas a les persones en cadire de rodes, i que haia d'estar superat al ésser el únic lloc de serveis financiers de Serinyà.

SERINYA: VORERES INTRANSITABLES

Malgrat el tema dels passos zebra accesibles a Serinya está bastant bé, encara no hi arriba a tot arreu, tal con es pot veure en un dels seus carrers més centric i transitats.